США вийдуть з ВООЗ не раніше 2021 року

США заборгували ВООЗ понад 200 млн доларів у вигляді нарахованих внесків

Сполучені Штати покинуть Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) 6 липня 2021 року, повідомила у вівторок Організація Об'єднаних Націй (ООН) після отримання офіційного повідомлення про рішення президента Дональда Трампа більше місяці тому. Про це пише Reuters.

Трамп повинен був дати повідомлення про вихід США із агентства ООН, яке базується у Женеві, у відповідності зі спільною резолюцією конгресу США 1948 року, яка також зобов'язує Вашингтон виплачувати фінансову підтримку. Зараз Сполучені Штати повинні ВООЗ понад 200 млн дол. у вигляді нарахованих внесків, повідомляється на веб-сайті ВООЗ.

Після більш ніж 70-річного членства США вирішили вийти з ВООЗ після того, як Трамп звинуватив організацію в тому, що вона стала маріонеткою Китаю на тлі пандемії коронавірусу.

Трамп призупинив фінансування 194-членської організації у квітні, а потім у листі від 18 травня дав ВООЗ 30 днів, щоб взяти на себе зобов'язання по реформам. Він оголосив, що Сполучені Штати вийдуть з організації менше, ніж через два тижні.

Раніше "Коментарі" писали, що офіційні представники Всесвітньої організації здоров'я заявляють, що спалах бубонної чуми в північному регіоні Китаю не являє собою підвищеної загрози для міжнародного співтовариства.