Стала відома справжня причина, чому Байден відмовлятися їхати на саміт миру

Президент Байден відмовляється від поїздки до Швейцарії на Глобальний саміт миру, оскільки не вірить в те, що на ньому можуть бути досягнуті домовленості щодо миру, відзначив в ефірі 24 каналу політтехнолог Михайло Шейтельман

Президент Сполучених Штатів Джо Байден не хоче їхати в Швейцарію на Глобальний саміт миру лише з однієї причини, вважає політтехнолог Михайло Шейтельман. За його словами, вся справа у виборах.

Як підкреслив експерт, після саміту Байдена можуть запитувати про те, чому, наприклад, він їздив на саміт, а на ньому не було досягнуто жодних суттєвих домовленостей і він не приніс мир в Україну. Перед виборами, додає політтехнолог, йому такі питання ні до чого.

Отже, припускає експерт, Байден не вірить в те, що у Швейцарії вдасться вийти на якісь конкретні домовленості, які приведуть до врегулювання військового конфлікту.

"Байден не вірить, що в найближчі 5 місяців наша війна закінчиться. Якби вірив, то поїхав би",
- вважає експерт.

За його словами, хоч як неприємно це визнавати, проте наразі Джо Байден зосереджений саме на своїй передвиборчій кампанії. Наразі він хоче зробити все для того, аби перемогти свого основного конкурента Дональда Трампа.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Джо Байден, ймовірно, не відвідає Глобальний саміт миру, який має відбутися у Швейцарії 15 та 16 червня. За інформацією західних журналістів, на цей час у нього запланований збір коштів у Голівуді.

Разом з тим, експерти заявили, що таким рішенням Байден грає на руку Росії, яка добивається зниження представництва на цьому саміті. Інші держави також можуть відмовитися від участі у цьому заході на найвищому рівні, оскільки Байден туди не їде. Таким чином, він посилає світовій спільноті "неправильні сигнали".

Такої ж думки дотримується і президент Володимир Зеленський. Він вважає, що Путін буде аплодувати, якщо Байден не поїде у Швейцарію.