Стало відомо, чи дозволять Штати бити ЗСУ своєю зброєю вглиб Росії

Найближчим часом США не будуть змінювати так званий «загальний підхід» щодо дозволу Україні завдавати ударів американською зброєю по території Росії, повідомив Джон Кірбі

Білий дім не планує найближчим часом змінювати "загальний підхід" щодо дозволу Україні завдавати ударів американською зброєю по території Росії, проте продовжуватиме обговорення цього питання з українською стороною, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на онлайн-брифінгу.

При цьому Кірбі зазначив, що не буде робити оголошень до ухвалення рішень щодо ударів України по Росії, але нагадав, що Сполучені Штати змінюють та розвивають свою підтримку Києва відповідно до розвитку ситуації на полі бою.

Кірбі відзначив, що він би не очікував би, що загальний підхід США зміниться найближчими тижнями чи місяцями.

Представник Білого дому підкреслив, що США продовжать тісно контактувати з українською стороною, щоб ефективно задовольняти потреби Збройних Сил України на полі бою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, Україна не припиняє дипломатичну роботу і продовжить співпрацювати із союзниками над розширенням сфери застосування західної зброї. Глава МЗС України вважає правильним рішення союзників надати Україні право бити по території Росії західним озброєнням. Водночас міністр наголосив, що це не означає повного дозволу, оскільки існують правила, яких Україна має дотримуватись. Кулеба також анонсував, що Україна домовлятиметься із союзниками про розширення сфери застосування їхньої зброї.

При цьому відомо, що в ЗСУ розкритикували частковий дозвіл США на використання їх зброї для ударів по Росії. Як відзначив Максим Жорін, це достатньо цинічний дозвіл, адже Україна повинна захищатися і нищити військові об’єкти ворога на всій території РФ.