Стало відомо, чому республіканці не коментують події на Курщині: на що очікують

Представники Республіканської партії утримуються від коментування теми подій у Курській області, спершу чекають на реакцію Трампа, якої все ще немає

У Республіканській партії існують різні погляди на події в Курській області. Деякі члени партії чекають на реакцію Дональда Трампа щодо операції України, заявив в ефірі 24 каналу директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик. Він зазначив, що серед республіканців активно поширюються думки про те, що події в Курщині нібито є ескалацією з боку України.

Дубовик підкреслив, що позиції всередині Республіканської партії щодо подій у Курській області є різноманітними. Деякі члени партії очікують на результат операції, а також на коментарі від Дональда Трампа.

"Якщо гуру, сам великий Дональд Трамп щось скаже, то вони будуть просто повторювати, тиражувати те, що він скаже", – вважає Дубовик.

Водночас, політолог зазначив, що деякі республіканці вже висловили негативну оцінку, називаючи ситуацію провокацією та ескалацією з боку України. Також є ті, хто стверджують, що США не повинні підтримувати Україну, оскільки це може призвести до прямого зіткнення з Росією. Ці тези широко поширюються серед членів Республіканської партії.

Дубовик додав, що Трамп вважається тією людиною, яка може утримати США від втягування в Третю світову війну або прямий конфлікт із Росією. На думку деяких республіканців, цього можна досягти, не надаючи Україні зброї та тиснучи на обидві сторони, щоб вони сіли за стіл переговорів.

"Це така програма, теза, гасло, бо плану Трампа на закінчення війни немає насправді. Він може казати що завгодно, але такого плану немає, однак є гасло: я припиню війну", - підсумував Дубовик.

Якщо Трамп повернеться в Білий дім, можливо, він уповноважить когось із свого оточення розробити конкретний план. Але поки що є лише гасла.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що в Штатах будуть форсувати тему проведення переговорів між Україною та РФ.