Стало відомо, коли США виведуть військовий контингент з Афганістану

Домовленості про виведення військ до травня було укладено при адміністрації Дональда Трампа

Америка продовжила планований час перебування миротворців на території Афганістану

США виведуть свої війська до 11 вересня 2021 року, а не до травня, як повідомлялося раніше. Домовленості про виведення військ до травня було укладено при адміністрації Дональда Трампа в ході переговорів з представниками руху "талібан". При цьому Джо Байден підкреслив, що вивести війська навесні буде складним завданням.

"Новий термін виведення військ співпаде з 20-ми роковинами терористичного нападу на Всесвітній торговий центр в Нью-Йорку і будівлю Пентагону у Вашингтоні 11 вересня 2001 року" - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що Джо Байден 14 квітня виступить з офіційною інформацією про новий термін виведення військ США з Афганістану.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки поінформували Туреччину про те, що два їх військові кораблі пройдуть через турецькі протоки і будуть розміщені в Чорному морі до 4 травня 2021 року.

Як повідомили в МЗС Туреччини, 15 днів тому по дипломатичних каналах їм було надіслано повідомлення про те, що два військові кораблі США пройдуть в Чорне море відповідно до Конвенції Монтре. Кораблі залишаться в Чорному морі до 4 травня. Відзначимо, що угода 1936 року в Монтре дає Туреччині контроль над протоками Босфор і Дарданелли, обмежує доступ військово-морських кораблів і регулює іноземні вантажні судна.

Нагадаємо, 8 квітня, відбулася телефонна розмова лідерів Росії та Німеччини Володимира Путіна і Ангели Меркель. Так, Меркель під час телефонної розмови з Путіним озвучила одну важливу для України вимога.