Стало відомо, що змусило Трампа зустрітися із Зеленським, хоча він цього не хотів

Трампу дохідливо пояснили, що якщо він хоче домовитися про мир в Україні, то йому доведеться говорити не лише з Путіним

Попри всю критику, яку президент Володимир Зеленський зазнав від Дональда Трампа та його оточення, кандидат в президенти США минулого тижня таки зустрівся із очільником України. Як відзначає політолог Володимир Фесенко, можна і треба робити поправку на емоційні гойдалки Трампа, але в даному випадку необхідно все ж враховувати і раціональні чинники.

"На мій погляд, реакція республіканців на "Пенсільванський інцидент" була нервово-емоційною і явно неадекватною. Але коли Трампа трохи попустило, то і навколо нього і в штабі республіканців знайшлися люди, які мислять раціонально, і змогли пояснити своєму кандидату, що конфліктний розрив із президентом Зеленським і різка антиукраїнська позиція принесуть Трампу і республіканцям набагато більше негативу, ніж якихось зисків", - говорить експерт.

За його словами, зокрема, йдеться про голоси виборців в тому самому штаті Пенсільванія, і не тільки тих, які є вихідцями з України, а також з Польщі. Окрім того, додає експерт, Трампа також могли звинувачувати в проросійській позиції, що він знов підіграє одному з ворогів Америки.

"Нарешті, Трампу могли нагадати, що якщо він хоче домовлятися про завершення війни в Україні, то це доведеться робити не лише з Путіним, а й із Зеленським також. Мені здається, що те саме в деталях пояснили і Джей Ді Венсу, тому на дебатах з своїм візаві з Демократичної партії він взагалі не чіпав українське питання", - підкреслив Фесенко.

Експерт додав, що попри складні, і навіть критичні обставини, з Трампом можна домовлятися, і він може різко змінювати свою позицію. Інша річ, через кого і як впливати на Трампа, додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що між Трампом і Зеленським відбулася зустріч. Президент України ознайомив республіканця із планом перемоги.