Стало відомо, як Байден відреагує на ядерну ескалацію: що чекає на Україну

Після зміни ядерної доктрини РФ Байден відмовить Україні у дозволі бити далекобійною зброєю по РФ

Кремлівський диктатор Володимир Путін змінив основи державної політики щодо ядерного стримування і це нова реальність російсько-української війни, відзначив політтехнолог Олег Постернак.

При цьому, на його думку, ставитися до цього безтурботно є інфантилізмом, хоча й бити на сполох і кричати "караул" також не варто. Одна справа, каже експерт, заява воєнного злочинця з її міжнародними наслідками, інша справа - безпосередні зміни самого документу, в даному випадку - Воєнної доктрини РФ і Основ державної політики в сфері ядерного стримування.

Хтось, на думку Постернака, в стані буддистського спокою зауважить, що Путін це зробив, щоб черговий раз залякати Захід, але Захід вже втомився від ядерних погроз Кремля і більшість "червоних ліній" давно вже перейдено. Тому ця бравада виявиться непоміченою.

"Е ні. Захід дійсно втомився від погроз. І "червоні лінії" Путіна дійсно перейдено. Але одна справа, коли лунають пришелепкуваті заяви "нікого і звати його ніяк" Медвєдєва, а інша справа - зміна ядерного документу з акцентом на міжнародну реакцію і аудиторію, яка схильна буде сприйняти це як надзвичайну подію", - відзначив Постернак.

На його думку, зараз західні медіа вибухнуть агресивною кампанією засіювання страхом громадської думки.

"І кількість тих, хто скаже, що ми на порозі ядерної війни зросте в прогресії. А кількість тих, хто так подумає - ще більше. А звідси - ідея негайно всадити Україну за стіл перемовин із РФ. З іншого боку, якщо дивитись на заяву незаконного правителя РФ уважно, то уточнення політики в сфері ядерного стримування спрямовані на протидію дозволу Заходу на "далекобій" по РФ. І тепер хід за Вашингтоном. Байден дасть задню", - вважає експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у РФ змінили ядерну доктрину.