Телефонні дзвінки Трампа та Путіна: у Білому домі зробили різку заяву

Прес-секретар Білого дому підтвердила інформацію про те, що Адміністрацію Байдена турбують чутки про можливі розмови Трампа та Путіна

На сьогоднішній день Білий дім не має підтверджень телефонних розмов між колишнім президентом Дональдом Трампом та російським диктатором Володимиром Путіним, проте ця інформація викликає серйозне занепокоєння. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу наголосила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр, пише "Голос Америки".

"Ми не знайомі з цими дзвінками, я не можу підтвердити жодного з цих дзвінків", - зазначила речник.

Водночас вона додала, що якщо дана інформація є правдивою, то влада США це дуже сильно хвилює. І на сьогоднішній день Білий дім має серйозні побоювання, особливо з огляду на те, що є інформація про те, що колишній президент активно виступав проти збільшення допомоги Україні в її захисті від російської агресії.

Варто зазначити, що інформація про розмови Трампа та Путіна оприлюднена в новій книзі редактора The Washington Post Боба Вудворда "Війна", де він посилається на джерела в американській розвідці.

Вудворд процитував неназваного помічника, який свідчив, що Дональд Трамп спілкувався з Володимиром Путіним сім разів з 2021 року після того, як залишив пост президента США.

Читайте також на порталі "Коментарі" - оцінка американської розвідки показала, що ймовірність того, що російський диктатор Володимир Путін розгорне ядерну зброю, якщо російські війська будуть оточені українськими силами, зросла з 5% до 50%. Про це у своїй книзі розповів заступник редактора The Washington Post Боб Вудворд, посилаючись на дані розвідки США.

Вудворд поділився подробицями за вересень 2022 року, коли розвідувальні органи повідомляли, що Володимир Путін розглядав можливість використання тактичної ядерної зброї під час війни з Україною. Це саме той період, коли російська армія в Україні змушена була відступати.