Tesla збільшує ризики аварії: США розпочинають розслідування проти автокомпанії

США розпочинають розслідування щодо 580 000 автомобілів Tesla

Регулятори безпеки автомобілів США заявили в середу, 22 грудня, що вони розпочали офіційне розслідування з безпеки щодо 580 000 автомобілів Tesla, проданих з 2017 року через рішення автовиробника дозволити грати ігри на передньому центральному сенсорному екрані. Про це повідомляє Reuters.

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) повідомила, що її попередня оцінка охоплює різні автомобілі Tesla Model 3, S, X і Y 2017-2022 років. Ця функція, яка називається "Passenger Play", "може відвернути увагу водія та збільшити ризик аварії", — йдеться в повідомленні .

NHTSA заявила, що "підтвердила, що ця можливість доступна з грудня 2020 року в автомобілях, обладнаних Tesla Passenger Play". Раніше функція гри "була ввімкнена, лише коли транспортний засіб перебував у паркуванні".

Tesla не відразу прокоментувала ситуація.

NHTSA заявила, що "оцінить аспекти цієї функції, включаючи частоту та сценарії використання Tesla 'Passenger Play'".

Раніше в грудні агентство зазначало, що значну кількість смертей на дорогах у США спричинило відволікання водіння від дороги – лише в 2019 році 3142 особи загинуло через це. Прихильники безпеки стверджують, що офіційні дані недооцінюють проблему, тому що не всі водії, які потрапили в аварію, пізніше визнають, що відволікалися.

The Times повідомляє, що Tesla додала три нові гри, і зазначає, що транспортні засоби мають попередження: "Гра, коли машина рухається, призначена лише для пасажирів".

У газеті сказано, що функція гри вимагає підтвердження того, що гравець є пасажиром, хоча водій все ще може грати, просто натиснувши кнопку.

У 2013 році NHTSA випустила рекомендації щодо заохочення автовиробників "враховувати безпеку у своїх проектах та запобігати відволіканню водія через інформаційно-розважальні пристрої у транспортних засобах".

NHTSA повідомила, що в листопаді отримала скаргу на функцію гри від водія Tesla Model 3 з Орегону, який сказав: "Створення небезпечного засобу відволікання для водія є необачно недбалим".

29 листопада Mercedes-Benz від Daimler відкликав 227 автомобілів у США - 2021 модельного року S580, 2022 EQS450, EQS580 і S500, оскільки інформаційно-розважальні системи автомобіля "можуть дозволяти активацію телевізійного та інтернет-дисплею під час водіння, викликаючи відволікання для водіїв".

Як писали раніше "Коментарі", у Франції сталася страшна ДТП за участю Tesla Model 3. Водій таксі, який був за кермом електромобіля наїхав на велосипедиста, трьох пішоходів та врізався у фургон.