Головна Новини Світ США Традиція порушена: президент Трамп відмовив у помилуванні засудженому на смерть
commentss НОВИНИ Всі новини

Традиція порушена: президент Трамп відмовив у помилуванні засудженому на смерть

Брендон Бернард був страчений за допомогою смертельної ін'єкції в федеральній в'язниці

11 грудня 2020, 16:03
Поділіться публікацією:

Федеральний уряд США стратив Брендона Бернарда, чорношкірого чоловіка з Техасу, причетного до вбивства сімейної пари в 1999 році. Заклики про помилування, які надходили протягом декількох тижнів від правозахисних груп, присяжних та інших осіб про призупинення його страти, залишилися без уваги. 40-річному Бернарду зробили смертельну ін'єкцію у федеральній в'язниці в Терре-Хот, штат Індіана. ЗМІ повідомили про його смерть в 2:32 за Гринвічем.

Традиція порушена: президент Трамп відмовив у помилуванні засудженому на смерть

ФОТО: New York News Times

Бернард — дев'ятий федеральний засуджений, страчений з липня, коли президент США Дональд Трамп скасував 17-річний мораторій на федеральні кари. Цей крок викликав засудження з боку правозахисних організацій і груп по боротьбі за громадянські свободи.

Бернарду було 18 років, коли він і ще чотири підлітки брали участь у вбивстві Тодда і Стейсі Беглі, сімейної пари, яка їхала з недільної церковної служби в Кілліні, штат Техас.

Його справа привернула увагу адвокатів, які виступають проти смертної кари, знаменитостей та інших осіб в США через декількох факторів, які, за їхніми словами, повинні були дати йому відстрочку виконання вироку. Наприклад, його вік на момент скоєння злочину.

Роберт Данхем, виконавчий директор некомерційної групи "Інформаційний центр по смертній карі", сказав, що до команди захисту Бернарда приєдналися відомі американські юристи Алан Дершовіц і Кеннет Старр, які захищали Трампа в його справі про імпічмент. У четвер вони подали запит на 14-денну відстрочку страти для подачі додаткових матеріалів у справі, сказав Данхем.

Однак міністерство юстиції відмовилося відкласти страту Бернарда в четвер, а також кару ще одного ув'язненого, заплановану на п'ятницю і ще трьох ув'язнених в січні. Дев'ять страт, проведених на федеральному рівні в цьому році, вже перевищили за кількістю всі кари за попередні 56 років, разом узяті.

Як повідомляло видання "Коментарі", ще одна країна світу введе смертну кару.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини