Трамп дістає із шафи труп "Мінських домовленостей": як їх буде реанімувати в інтересах РФ

Трамп вирішив «переосмислити» Мінські домовленості, щоб встановити мир в Україні

За даними Financial Times, план Дональда Трампа, кандидата від Республіканської партії на пост президента США, щодо врегулювання ситуації в Україні може стати переосмисленням Мінських угод. Про це видання повідомляє з посиланням на радника колишнього президента США.

Як зазначає джерело FT, план Трампа нібито передбачає оновлення ідеї Мінських угод, які були спрямовані на припинення бойових дій на сході України. В пропозиціях Трампа йдеться про впровадження механізмів примусу до виконання домовленостей з наслідками для тих, хто їх порушуватиме.

Джерело видання переконує, що США наполягатимуть на двох умовах.

"По-перше, ми не будемо залучати своїх військових до механізму примусу. По-друге, фінансові витрати будуть не на Америці, а на Європі", — зазначив радник Трампа, який побажав залишитися анонімним.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кандидат у віце-президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Джей Ді Венс заявив, що Україна змушена буде відмовитись від частини своїх територій, щоб покласти край війні з Росією. Він заявив, що "українцям доведеться ухвалити це рішення, бо вони вже надто виснажені". При цьому Ді Венс зазначив, що Росія не мала нападати на Україну, але обидві воюючі сторони хочуть покласти край війні. І роль США, за його словами, полягає в тому, щоб спитати Росію та Україну, що їм потрібно, щоб потім "нав'язати справжню дипломатію".

Зазначимо, колишній глава Білого дому та кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп із наближенням дати виборів все частіше звинувачує президента України Володимира Зеленського в тому, що він "ніколи не повинен був допустити початок війни" і що затягнув її на дуже довгий період.