Трамп обрав у віцепрезиденти сенатора, який саботував допомогу та не вірив у перемогу України

Такий вибір Трампа, мʼяко кажучи, "не дуже добре" для України

Кандидат на посаду президента США Дональд Трамп визначився з новим віце-президентом. У разі його перемоги на виборах восени 2024 року, цю посаду може зайняти сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс.

Як повідомляє CNN, кандидатуру Венса Трампу активно рекомендував його син, Дональд Трамп-молодший. Вибір було зроблено "в останню хвилину" під час вечері в Мар-а-Лаго.

Трамп-молодший зазначив, що Венс "щиро вірить у наміри" Трампа-старшого.

Хто такий Джей Ді Венс

Джей Ді Венс, сенатор від Огайо, прийняв популістську програму Дональда Трампа після років критики на його адресу, що допомогло йому здобути значну підтримку всередині Республіканської партії. Підтримка Трампа була ключовою у потраплянні Венса до Конгресу.

Венс критикував Трампа у 2016 році, але через шість років Трамп публічно принизив Венса, навіть після того, як підтримав його на виборах 2022 року. У Сенаті Венс виявився відвертим прихильником Трампа, часто голосуючи на підтримку його ініціатив.

Джеймс Девід Венс виступав проти членства України в НАТО і не вірив у можливість перемоги над Росією. Він послідовно закликав припинити фінансову допомогу Україні з бюджету США та вимагав від Білого дому визнати, що Україна повинна поступитися частиною своїх територій РФ.

Венс не просто виступав проти допомоги Україні, але й активно саботував цей процес, намагаючись зірвати ухвалення пакету допомоги на 60 мільярдів доларів у квітні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що The Times пише, що Трамп, швидше за все, переможе на виборах у США. Дональд Трамп значно випереджає Джо Байдена у рейтингах серед виборців у "хитких штатах". Цей відрив було зафіксовано ще до невдалого замаху на життя кандидата від республіканців, пише The Times.