Трамп остаточно довів, що не допоможе Україні у війні з РФ

Досі Трамп настільки відверто антиукраїнську позицію не займав.

Росію та уникнути масштабного кровопролиття. У своїй заяві він відкрито висловив претензії до Зеленського, дорікаючи йому відмовою йти на компроміси з Москвою.

"Ми продовжуємо давати мільярди доларів людині, яка не бажає укладати жодної угоди, — Зеленському", — заявив Трамп у своєму виступі, піддавши різкій критиці позицію українського лідера.

Як підкреслює Politico, Трамп неодноразово стверджував, що Росія не наважилася б розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, якби він займав пост президента США. Він також неодноразово заявляв, що готовий вести переговори щодо припинення бойових дій, якщо знову стане господарем Білого дому.

Тепер Трамп загрожує тим, що в разі своєї перемоги на виборах він скоротить або повністю припинить допомогу Києву. Він також категорично заявив, що не планує направляти американські війська "вмирати" на територію України, тим самим ще раз підкресливши своє критичне ставлення до поточних рішень щодо підтримки України з боку адміністрації президента Джо Байдена.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Трамп вважає, що Україні треба було укласти угоду з РФ. Кандидат в президенти США Дональд Трамп стверджує, що Україна повинна була піти на поступки президенту Росії Володимиру Путіну за кілька місяців до нападу Росії в лютому 2022 року, заявивши, що навіть "найгірша угода була б кращою, ніж те, що ми маємо зараз", пише Associated Press.

При цьому Трамп поставив під сумнів те, чи є у Києва якісь козирі для переговорів про припинення війни. А зараз, за словами Трампа, вся Україна є руїною, а багато людей померли. При цьому республіканець заявив, що такий розвиток подій допустив президент Джо Байден.