Трамп погрожує Google судом: що обурило колишнього президента США

Дональду Трампу не подобається, як компанія Google висвітлює його в інтернеті.

Колишній президент США Дональд Трамп погрожує порушити кримінальну справу проти технологічного гіганта Google, якщо його переоберуть на президентських виборах у 2024 році. За словами Трампа, компанія несправедливо надає перевагу позитивним матеріалам про його суперницю Камалу Гарріс, тоді як про нього демонструються здебільшого негативні історії.

Дональд Трамп у власній соцмережі Truth Social пригрозив компанії Google позовом до суду.

"Було встановлено, що Google незаконно використовував систему розкриття та відображення лише поганих історій про Дональда Трампа… водночас показував лише хороші історії про товариша Камалу Гарріс", - написав Трамп не вказавши, хто саме наводить такі висновки.

Як наслідок Трамп назвав це "незаконною діяльністю", способом втручанням у вибори та пригрозив Мін’юсту США почати кримінальну справу, а якщо цього не станеться, то після можливого переобрання він сам ініціює судові процеси проти Google

Компанія Google відповіла на звинувачення Трампа та заявила, що не маніпулює результатами пошуку на користь жодної сторони. У заяві компанії підкреслено, що сайти обох кандидатів з'являються у верхніх позиціях пошуку за відповідними запитами.

Це не перша погроза з боку Трампа щодо кримінальних розслідувань проти його опонентів. Раніше він обіцяв переслідувати юристів, донорів і політичних діячів, які, на його думку, були причетні до "фальсифікацій" під час виборів 2020 року. Також під його критику потрапила Ненсі Пелосі, яку Трамп звинуватив у неспроможності запобігти штурму Капітолія 6 січня 2021 року, попри те, що напад був організований його прихильниками.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розповів, чи буде Трамп підтримувати Україну, якщо стане президентом США.

Також "Коментарі" писали про сина Трампа, який розкритикував Зеленського через слова про його батька.