Трамп пообіцяв підтримку Києву і розповів, коли Путін ухвалив рішення напасти на Україну

Трамп переконаний, що Путін прийняв рішення напасти на Україну після того, як США вивели війська з Афганістану

Кандидат у президенти США Дональд Трамп, який раніше пообіцяв підтримувати Україну в разі перемоги на виборах, знову заявив, що за його правління Росія не нападала на сусідні країни, включно з Україною. Зокрема, інтерв'ю американському журналісту Марку Тіссену для The Washington Post він також розповів про свої стосунки з президентом України Володимиром Зеленським.

Трамп наголосив, що за його президентства глава Кремля Володимир Путін не наважився б на повномасштабне вторгнення в Україну.

"Ми б говорили про це, це було б його мрією, але він би ніколи не пішов на це зі мною", - сказав Трамп.

Окрім того, колишній президент висловив думку, що Путін розпочав планувати вторгнення після того, як США вивели свої війська з Афганістану у 2021 році.

Трамп підкреслив, що на його думку, головною проблемою залишається недостатнє фінансування оборони з боку європейських країн-членів НАТО. Він вважає, що держави ЄС повинні вносити у захист стільки ж, скільки Сполучені Штати, адже їхні економіки співмірні за розміром. Особливо він згадав Польщу, Литву, Латвію та Естонію, які, за його словами, перебувають у більш уразливій ситуації через близькість до Росії.

Під час інтерв'ю Трамп також позитивно висловився про Володимира Зеленського і заявив, що український президент йому подобається.

У своєму матеріалі Марк Тіссен припустив, що стратегія Трампа полягає не в ізоляції США від світу, а в застосуванні політики ескалаційного домінування. За його словами, Трамп прагне змусити ворогів відступати, використовуючи як дипломатичні, так і силові інструменти.

Окрім того, Тіссен нагадав, що після зустрічі із Зеленським відзначив, що війна в Україні закінчиться, і що як він, так і президент України хочуть, щоб угода з РФ була справедливою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв надалі підтримувати Україну у протистоянні російській агресії, якщо отримає перемогу на президентських виборах.