Трамп розірвав відносини США з ВООЗ

Трамп вважає, що ВООЗ не змогла здійснити «необхідні реформи»

Сполучені Штати Америки розірвали стосунки зі Всесвітньої організацією охорони здоров'я. Про це повідомили у виданні Reuters з посиланням на слова американського президента Дональда Трампа.

За словами президента США, Всесвітня організація охорони здоров'я не змогла здійснити "необхідні реформи". Тепер Вашингтон планує перенаправити гроші, якими раніше спонсорували Світової організацію охорони здоров'я, в інші світові організації.

Дональд Трамп впевнений, що Всесвітню організацію охорони здоров'я повністю контролює Китай, який при цьому платить "всього" 40 мільйонів доларів у рік. Для порівняння: США виділять на фінансування ВООЗ 450 мільйонів доларів в рік. Принаймні, так заявив президент США виданню CNBC.

Ще 19 травня президент США зажадав "довести свою незалежність від Китаю" від Всесвітньої організації охорони здоров'я. В іншому разі Дональд Трамп погрожував позбавити організацію фінансування від США.

Також Трамп очікував структурних реформ від Всесвітньої організації охорони здоров'я. Він вважає, що організація не впоралася зі своїми обов'язками в умовах поширення пандемії коронавіруса Covid-19.

Як повідомляв портал "Коментарі", Франція відкриє Лувр і Ейфелеву вежу вже наступного тижня.