Трамп відмовився вакцинувати співробітників Білого дому

Раніше повідомлялося, що високопоставлені члени адміністрації Трампа будуть одними з перших, хто отримає вакцину Pfizer / BioNTech

Президент США Дональд Трамп каже, що він скасував план, згідно з яким чиновники Білого дому повинні отримати вакцину від коронавірусу найближчими днями. Про це пише BBC.

Раніше повідомлялося, що високопоставлені члени адміністрації Трампа будуть одними з перших, хто отримає вакцину Pfizer / BioNTech. Але пізніше Трамп написав у Твіттері, що люди, які працюють у Білому домі, "повинні отримати вакцину дещо пізніше ... якщо це не особливо необхідно".

У понеділок в США почнеться впровадження вакцини. Препарат забезпечує до 95% захисту від Covid-19. Перші три мільйони доз розподілятися в десятках населених пунктів у всіх 50 штатах США. Перша партія вакцини покинула заклад в Мічигані в неділю, і медпрацівники й літні люди вишикувалися в черги, щоб зробити перші щеплення.

Недільна новина про те, що співробітники Білого дому будуть вакциновані одними з перших, викликала критику в соціальних мережах. Було незрозуміло, чому Трамп вирішив змінити плани і як це відіб'ється на зусиллях уряду США щодо захисту високопоставлених чиновників.

Смертність від коронавірусу в США різко зросла з листопада, при цьому в суботу повідомлялося про світове рекордне щоденне збільшення на 3309 осіб. Впровадження вакцини було названо поворотним моментом в пандемії коронавірусу, що забрала життя майже 300000 людей в США.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Міністерство охорони здоров'я Бельгії підтвердило, що отримає менше доз вакцини Pfizer / BioNTech від Covid-19, ніж очікувалося в січні. Причина - проблема на виробничій лінії компанії Pfizer. Філія Pfizer в Бельгії мала розповсюдити препарат в ЄС, тому постраждає не тільки Бельгія.