Головна Новини Світ США Трамп відмовився вакцинувати співробітників Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп відмовився вакцинувати співробітників Білого дому

Раніше повідомлялося, що високопоставлені члени адміністрації Трампа будуть одними з перших, хто отримає вакцину Pfizer / BioNTech

14 грудня 2020, 13:33
Поділіться публікацією:

Президент США Дональд Трамп каже, що він скасував план, згідно з яким чиновники Білого дому повинні отримати вакцину від коронавірусу найближчими днями. Про це пише BBC.

Трамп відмовився вакцинувати співробітників Білого дому

Дональд Трамп

Раніше повідомлялося, що високопоставлені члени адміністрації Трампа будуть одними з перших, хто отримає вакцину Pfizer / BioNTech. Але пізніше Трамп написав у Твіттері, що люди, які працюють у Білому домі, "повинні отримати вакцину дещо пізніше ... якщо це не особливо необхідно".

У понеділок в США почнеться впровадження вакцини. Препарат забезпечує до 95% захисту від Covid-19. Перші три мільйони доз розподілятися в десятках населених пунктів у всіх 50 штатах США. Перша партія вакцини покинула заклад в Мічигані в неділю, і медпрацівники й літні люди вишикувалися в черги, щоб зробити перші щеплення.

Недільна новина про те, що співробітники Білого дому будуть вакциновані одними з перших, викликала критику в соціальних мережах. Було незрозуміло, чому Трамп вирішив змінити плани і як це відіб'ється на зусиллях уряду США щодо захисту високопоставлених чиновників.

Смертність від коронавірусу в США різко зросла з листопада, при цьому в суботу повідомлялося про світове рекордне щоденне збільшення на 3309 осіб. Впровадження вакцини було названо поворотним моментом в пандемії коронавірусу, що забрала життя майже 300000 людей в США.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Міністерство охорони здоров'я Бельгії підтвердило, що отримає менше доз вакцини Pfizer / BioNTech від Covid-19, ніж очікувалося в січні. Причина — проблема на виробничій лінії компанії Pfizer. Філія Pfizer в Бельгії мала розповсюдити препарат в ЄС, тому постраждає не тільки Бельгія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини