Головна Новини Світ США Трамп за годину до інавгурації Байдена продав ОАЕ півсотні F-35, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп за годину до інавгурації Байдена продав ОАЕ півсотні F-35, - ЗМІ

Адміністрація Трампа обіцяла ОАЕ шанс на контракт на новітні винищувачі F-35 після згоди Абу-Дабі нормалізувати відносини з Ізраїлем

20 січня 2021, 23:55
Поділіться публікацією:

За кілька годин до інавгурації Джо Байдена, вже колишній глава овального кабінету Дональд Трамп не зміг просто піти.

Трамп за годину до інавгурації Байдена продав ОАЕ півсотні F-35, - ЗМІ

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

Як пише видання Reuters з посиланням на свої джерела, екс-президент встиг підписати договір про продаж півсотні американських винищувачів F-35 ОАЕ.

Укладена угода дала ОАЕ шанс прийняти узгоджений графік поставок і конфігурацію літаків, одночасно оформивши заявку на покупку.

Незважаючи на те, що угода підписана, вже новий діючий президент Америки може переглянути угоду і умови угоди.

Переговори повинні були закінчитися ще місяць тому, але як пише видання, через незрозумілу ситуації, що склалася після виборів, переговори затягнулися до середини січня.

Відзначається, що остаточна дата поставок в ОАЕ реактивних винищувачів F-35 не була підтверджена, але спочатку планувалося, що це станеться в 2027 році.

Як пише Reuters, адміністрація Трампа обіцяла ОАЕ шанс на контракт на новітні винищувачі F-35 після згоди Абу-Дабі нормалізувати відносини з Ізраїлем.

Нагадаємо, Польща уклала з США угоду про постачання винищувачів F-35. Відповідний документ був підписаний керівництвом країни. Церемонія підписання відбулася у присутності президента Анджея Дуди, прем'єра Матеуша Моравецкій і міністра оборони Маріуша Блащак. Польська влада має намір придбати 32 бойових машини вартістю 87 млн доларів кожна. Таким чином, загальна вартість контракту складе 4,6 млрд доларів.

Перші поставки літаків заплановані на 2026 рік, однак навчати польських пілотів почнуть в США з 2024 року. В ході церемонії польський президент зазначив, що така угода стала можливою завдяки членству держави в НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини