У Трампа зробили резонансну заяву: від чого може відмовитися Україна заради миру

Ді Венс вважає, що Україна може відмовитися від окупованих територій, щоб досягти миру з РФ

Кандидат на посаду віце-президента США Джеймс Девід Венс припустив, що Україна може відмовитись від територій, які окупувала Росія, щоб зупинити війну, повідомляє американський телеканал NBC.

Зокрема, журналісти запитали Венса, чи вважає він, що Київ має відмовитись від домагань на окуповані Росією території в обмін на завершення бойових дій.

Кандидат у віце-президенти США відповів, що "всі варіанти мають бути розглянуті", але для визначення потенційних шляхів завершення конфлікту необхідно спочатку розпочати переговори.

Водночас, у штабі Дональда Трампа заявили, що Венс лише обговорював можливі концепції, які можуть стати частиною великої програми врегулювання конфлікту Москви та Києва.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що президент Володимир Зеленський під час виступу на Генасамблеї ООН застеріг усіх світових політиків від бажання "заморозити" війну в Україні. За його словами, такий сценарій принесе ще більше страждань. Також глава держави заявив, що мир в Україну прийде тоді, коли РФ виведе свої війська із українських територій.

Крім того, відомо, що Венс раніше озвучував мирний план для України. Його суть у тому, що треба зупинити війну лінією розмежування, тобто окуповані території отримує Росія. Плюс Україні мають відмовити у членстві в НАТО. Цей план жорстко розкритикував Володимир Зеленський та порадив Венсу вивчити історію Другої світової війни, коли територіальні поступки агресору не лише не зупинили війну, а й вивели її на новий рівень. При цьому такі заяви Зеленського у Трампа вважають втручанням у внутрішню політику США.