Трампа назвали "пуделем Путіна": на що він піде, щоб дружити з диктатором

Існує думка, що Трамп зробить абсолютно все, що вимагатиме від нього Путін, в тому числу у питанні України

Дональд Трамп, лідер республіканців, заявив, що навіть найгірший варіант угоди з Росією був би кращим за поточну ситуацію в Україні. За словами Тімоті Еша, економіста і радника компанії BlueBay Asset Management, ці заяви демонструють лояльність Трампа до російського президента Володимира Путіна. Про це він сказав в інтерв’ю 24 каналу.

Еш зазначив, що поки Європа закуповує оборонну продукцію в США, вона має важелі впливу. У разі перемоги Трампа на президентських виборах та зміни його підходу до підтримки України, Європа може знайти нових постачальників.

На думку економіста, Трамп мало обізнаний щодо ситуації в Україні, зокрема про анексію Криму та військову агресію Росії на Донбасі. Його висловлювання гучні, проте їм бракує глибини та розуміння.

Еш не сумнівається, що Трамп діятиме в інтересах Путіна, підкреслюючи, що Україна повинна сподіватися на його поразку на виборах 2024 року, оскільки його перемога може поставити під загрозу підтримку США у війні проти Росії.

Економіст охарактеризував Трампа як соціопата, який шукає дружби з автократичними лідерами на кшталт Кім Чен Ина чи Путіна.

"Трамп – "пудель" Путіна. Він робитиме все, що той йому скаже. Ось такою є реальність", - говорить економіст.

Щодо фінансової допомоги Україні, Еш зазначив, що Трамп суттєво перебільшує її обсяги, які насправді становлять близько 75 мільярдів євро, а не 200–300 мільярдів доларів, як він стверджував.

При цьому, додав експерт, США отримують вигоду від війни завдяки продажу зброї Україні та Європі, яка активно закуповує оборонну продукцію через загрозу з боку Росії. Більшість американських політиків підтримують Україну на двопартійній основі, розуміючи небезпеку з боку Росії. Еш сумнівається, що США будуть продавати зброю Росії, але вірить, що Європа залишатиметься важливим ринком для американського озброєння.

Якщо Трамп припинить підтримку України, Європа може відмовитися від закупівлі американської зброї. Економіст вважає, що Європа має можливість посилити свій вплив і створити власну систему оборонних закупівель, якщо інтереси США зміняться.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський презентував Трампу план перемоги України у війні з РФ.