Трампа порівняли з Ющенком: який образ буде експлуатувати американський політик

Рядові американці тепер вважають, що Трампові допомагає Бог

Невдалий замах на Дональда Трампа його прихильники сприйматимуть як вияв божої прихильності, вважає політолог Олег Постернак.

"Трамп вижив після пострілів. Трамп - сильний і везучий. Йому допомагає Бог. Це основний меседж, який поселиться зараз в головах американців. Прихильники Трампа сприймуть це як вияв Божого проведіння. Так, це просто подарунок для міфологічного мислення виборців", - відзначив експерт у Фейсбуці.

За його словами, відбудеться природнє цементування електорального ядра, яке буде приведено в мобілізаційну готовність приблизно так, як це було в Україні після отруєння Ющенко у 2004. Тобто створюватиметься образ мученика.

"Плюсуйте Трампу 5-7% до загального рейтингу по країни. І можливо найжирніший "хиткий штат" Пенсільванію із 19 виборниками. А ще плюсуйте якусь частину контингенту незалежних виборців, а ще - надмірну увагу до зʼїзду респів у Мілуокі в понеділок, де Трамп зʼявиться наче воскреслий", - заявив експерт.

Про те, що замах на Трампа, безумовно, додасть йому балів у виборчій кампанії, оскільки це не тільки дуже гучна подія, про яку всі знають, але й дозволяє активно експлуатувати її протягом всієї передвиборчої кампанії, говорить політолог Тарас Загородній. При цьому, каже він, демократам доведеться виправдовуватись, що вони до цього не мають ніякого стосунку, а цю тему Трамп та його прихильники точно будуть озвучувати.

Своєю чергою політолог Віктор Небоженко вважає, що після замаху Трам сміливо набирає 5% "свіжих" виборців, які йому так необхідні для впевненої перемоги над Джо Байденом на президентських виборах.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що замах на Трампа неминуче відобразиться на Україні.