Головна Новини Світ США Трансгендери в армії: США повертаються до політики часів Обами щодо питань ЛГБТ
commentss НОВИНИ Всі новини

Трансгендери в армії: США повертаються до політики часів Обами щодо питань ЛГБТ

Таким чином уряд США повертається до політики часів правління Барака Обами стосовно питань ЛГБТ-спільноти

26 січня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Днями стало відомо, що новообраний президент США Джо Байден скасував заборону служити в армії для трансгендерних осіб. Розпорядження Байдена автоматично скасувало попередній указ Дональда Трампа, який спробував відсторонити цих представників ЛГБТ від виконання військових обов’язків, повідомляє видання Politico.

Трансгендери в армії: США повертаються до політики часів Обами щодо питань ЛГБТ

Джо Байден повернув трансгендерних осіб на службу до армії. Фото: REUTERS / Tom Brenner

Першим президентом, який розпочав дружню політику стосовно трансгендерної спільноти, став Барак Обама. Саме завдяки розпорядженню його адміністрації трансгендери змогли відкрито нести військову службу — із 1 липня 2017 року. Але через кілька тижнів Дональд Трамп розкритикував таке рішення і наклав заборону.

Рішенням Трампа військові США мали служити винятково за визначеною статтю. Ті ж особи, у кого була діагностована гендерна дисфорія (захворювання, яке переносять деякі трансгендери, коли їхні тіла не узгоджуються із початковою статтю), мали бути звільнені із лав армії. Попередні розпорядження Обами дозволяли особам із гендерною дисфорією бути військовими і нести службу із представниками статі, до якої здійснюється "перехід".

Трансгендери в армії: США повертаються до політики часів Обами щодо питань ЛГБТ - фото 2

Також до заборони Трампа особи, які були фізично та психічно стабільні протягом 18 місяців після "переходу" (зміни статі), могли стати новобранцям в американській армії. Вочевидь, при правлінні Байдена це теж буде можливим.

"Простіше кажучи, трансгендерні військовослужбовці більше не будуть підлягати звільненню на основі гендерної ідентичності [і] можуть служити за своєю статтю, коли перехід завершиться. Трансгендерні військовослужбовці повинні знати, що їх приймають усі американські військові", — йдеться у повідомленні Білого Дому.

Рішення нового президента підтримало американська трансгендерна спільнота, а також чимало високопосадовців.

"Осіб, які готові одягнути форму нашої країни і ризикувати життям, захищаючи наші свободи, слід приймати з похвалою, а не з упередженням", — переконана сенаторка Кірстен Гіллібранд.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що адміністрація Байдена скасовувала укази Трампа щодо відкриття кордонів США на період пандемії коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини