Головна Новини Світ США Twitter назавжди заблокував акаунт Трампа: подробиці скандалу
commentss НОВИНИ Всі новини

Twitter назавжди заблокував акаунт Трампа: подробиці скандалу

Таке рішення адміністрації соцмережі прийняла після останніх заворушень на території Капітолію

9 січня 2021, 18:01
Поділіться публікацією:

Особиста сторінка 45-го президента США Дональна Трампа у мережі Twitter видалена назавжди. Про безстрокове блокування акаунту @realDonaldTrump адміністрація ресурсу повідомила у власному блозі.

Twitter назавжди заблокував акаунт Трампа: подробиці скандалу

Сторінку Трампа неможливо відновити. Фото із вільних джерел

Таким рішучим діям Twitter передували події 6 січня 2021 року — коли прихильники Трампа намагалися зірвати оголошення остаточних результатів виборів на користь Джо Байдена. Нагадаємо, що під час сутичок кілька людей загинули, чимало інших — зазнали поранень.

"Після ретельного розгляду нещодавніх твітів з облікового запису @realDonaldTrump та контексту навколо них — зокрема, як їх отримують та інтерпретують у Twitter та поза ним — ми назавжди призупинили обліковий запис через ризик подальшого підбурювання до насильства", — йдеться у заяві адміністрації соцмережі. 

До прикладу у блозі цитують кілька твітів Трампа, зокрема ті, де політик називає справжніми патріотами лише тих америкаців, які голосували за нього, та повідомляє, чи буде він на інавгурації Байдена 20 січня.

Представники Twitter переконані, що ці та інші публікації колишнього очільника Штатів підбурюють прихильників його політики та спонукають до насильницького утримання влади. Соцмережа жорстко контролює наявність дописів, що викликають ненависть, і саме тому вирішила заблокувати сторінку Дональда Трампа без можливості відновлення.

Цікаво, що після інциденту офіційний акаунт штабу Трампа опублікував відредагований логотип Twitter — із радянською символікою. На фото звична блакитна пташка, що є символом соцмережі, забарвлена у червоне і містить зображення серпа і молота.

Twitter назавжди заблокував акаунт Трампа: подробиці скандалу - фото 2

Вочевидь, таким чином штаб намагався протестувати проти цензури адміністрації. Втім, довго це робити не вдалося — працівники Twitter заблокували і цей акаунт.

Twitter назавжди заблокував акаунт Трампа: подробиці скандалу - фото 3
Twitter назавжди заблокував акаунт Трампа: подробиці скандалу - фото 4

Варто зазначити, що після блокування "твіттерськими" Трамп намагався зареєструватися у соцмережі Parler. Реакція була досить швидкою — нині цей додаток видалено з Google Play, а в компанії Apple вимагають посилити модерацію соцмережі. 

Про платформу Parler відомо, що її зазвичай обирають конспірологи та праворадикали. Як серед таких користувачів почуватиметься Дональд Трамп, стане відомо згодом.

Тим часом в Україні вирішується питання, чи ж прибуде на святкову інавгурацію Джо Байдена президент України Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини