У Байдена нема стратегії перемоги України: Конгрес вимагає чіткого плану

Конгресмени вимагають від Білого дому представити стратегію допомоги Україні

Команда президента США Джо Байдена фактично відмовляється від своїх обіцянок підтримувати Україну до перемоги та не має довгострокової стратегії допомоги Києву, пише The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що в рамках законопроєкту про додаткове фінансування України у 2024 році Конгрес закликав Білий дім представити стратегію американської допомоги. Конгрес наполягає, щоби адміністрація Байдена сформулювала чітку стратегію, як Україна може використовувати допомогу від США для відновлення темпів відвоювання окупованих територій.

"Застій на полі бою породив суспільний скептицизм у США, який ставить під загрозу продовження американської підтримки незалежно від того, хто переможе в президентських перегонах. Команда Байдена прикривається банальностями на кшталт підтримки України "стільки, скільки буде потрібно", що не є стратегією. Це вже давно стало риторичним ухиленням", - пише WSJ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський заявив, що у ході візиту до США партнерам передали пропозиції, які наблизять мир і перемогу України. "Усе ключове для України – на столі у партнерів, усе розглядається. Далекобійність, оборонний пакет, санкції проти Росії, кроки щодо російських активів. Ми по всіх темах встигли попрацювати", — відзначив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що одразу після прибуття на фронт новобранці ЗСУ втрачають убитими і пораненими більше половини особового складу. "Відсутність досвіду та фізичної підготовки робить новобранців особливо вразливими. Через неефективну підготовку більшість новобранців навіть не знають, як правильно тримати зброю. Тренування досі проводяться в радянському стилі інструкторами, які самі часто не мають бойового досвіду. У результаті підрозділи ЗСУ стикаються зі швидкими втратами на фронті", — зазначає Financial Times.