У Байдена озвучили нові цифри: скільки військових КНДР нарахували в РФ

У США все ще не можуть підтвердити, чи північнокорейські війська братимуть безпосередню участь у війні проти України

Вашингтон мають інформацію про підготовку північнокорейських військових на території Росії, але поки невідомо, чи братимуть вони безпосередню участь у війні проти України. Як передає портал "Коментарі", про це на брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Чиновник зазначив, що з початку до середини жовтня Північна Корея відправила "не менше 3000 солдатів у східну Росію".

"За нашими оцінками, ці військові на кораблях вирушили з порту Вонсан у Північній Кореї до російського Владивостока. Звідти північнокорейські військові вирушили до ряду військових тренувальних центрів на сході Росії, де вони зараз проходять підготовку", - додав Джон Кірбі.

Представник Білого дому уточнив, що поки невідомо, чи ці північнокорейські військові братимуть пряму участь у бойових діях проти України разом із російськими військами.

"Але, безумовно, така ймовірність викликає значне занепокоєння. Після завершення підготовки ці військові, можливо, вирушать на захід Росії, де воюватимуть проти українських військових", – зазначив Кірбі.

Представник Білого дому підтвердив, що США повідомили українську сторону своє бачення ситуації і тому перебувають у тісному зв'язку з союзниками, партнерами та країнами регіону "щодо наслідків такого кардинального кроку та нашої можливої реакції".

"Дозвольте чітко заявити: якщо північнокорейські військові таки вступлять у бойові дії, ця подія покаже все більший відчай Росії у її війні проти України", – наголосив представник Білого дому, додавши, що це „буде ознакою слабкості, а не сили Кремля”.

Читайте також на порталі "Коментарі" – солдатів КНДР почали переміщати всередині РФ: у ЦПД розкрили подробиці.