У Байдена відреагували на прорив кордону росіян на Харківщині: про що попередили

Білий дім заявив, що впевнений у спроможності українських військ дати відсіч ворогові

Вашингтон очікує, що російські окупаційні війська продовжать просування в рамках своєї нової спроби наступу на півночі Харківської області, але не очікують на "серйозні прориви". Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє агентство AFP.

Оцінюючи дії загарбників на півночі Харківщини, Кірбі сказав, що США очікували наступу і що російські сили готувались до нього під час тривалої затримки схвалення додаткової допомоги для України у Конгресі.

"Росія, цілком можливо, здійснить подальші поступи найближчими тижнями. Але ми не очікуємо якихось серйозних проривів, і з часом приплив американської допомоги дозволить Україні протистояти цим атакам протягом 2024 року", – прокоментував представник Білого дому.

Він спрогнозував, що російські сили надалі збільшать інтенсивність вогню та перекинуть додаткові війська, "намагаючись створити неглибоку буферну зону вздовж українського кордону".

"Ми впевнені в українських (силах. – Ред.) та працюємо цілодобово, щоб забезпечити їх обладнанням, інструментами, зброєю, необхідною для захисту від цих атак", – запевнив Кірбі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російські наступальні операції вздовж кордону в Харківській області, швидше за все, мають стратегічну мету залучити та закріпити українські сили на цій осі, щоб уможливити російське просування в інші райони сходу України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – навіщо РФ штурмує Харківщину: чому розпочалася істерія.