У Байдена вперше висловилися, куди Росія може перекинути військових КНДР

Джон Кірбі заявив, що ймовірно військових КНДР перекинули на Курщину, але невідомо, з якою метою

У Білому домі вважають за ймовірне розгортання деяких північнокорейських військ у Курській області РФ, але США невідомо, що вони там робитимуть. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі, повідомляє "Голос Америки".

"Можливо, навіть ймовірно, що принаймні деякі з цих північнокорейських військ можуть бути розгорнуті в районі Курська. Але в якій якості, з якою метою, це поки що залишається незрозумілим", - зазначив Джон Кірбі.

Зазначимо, що раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявляв, що близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку на сході Росії з метою відправлення на війну проти України. Вони почнуть воювати вже у листопаді. І за інформацією, що є, військові Північної Кореї будуть задіяні Кремлем на Курському напрямку.

"Вони будуть готові (воювати в Україні, - ред.) 1 листопада", - заявив Кирило Буданов.

За його словами, північнокорейські солдати використовуватимуть російську техніку та боєприпаси. Перший загін із 2 600 осіб вирушить до Курська, де, як зазначив Буданов, Україна створила плацдарм для ведення інтенсивних бойових дій. Доля решти військ наразі невідома.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент України Володимир Зеленський повідомив про зростання співробітництва між Росією та Північною Кореєю, яке наразі охоплює не лише передачу зброї, а й військових із КНДР. Він наголосив, що це новий рівень підтримки, який Росія отримує від Пхеньяну. У свою чергу з'явилася інформація про те, що російський диктатор Володимир Путін направив до Держдуми законопроект, який передбачає ратифікацію договору про стратегічне партнерство з Північною Кореєю. Як тепер може змінитися перебіг війни? Чи варто чекати реакцію у відповідь Заходу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.