У Білому домі назвали терміни, які ще зможуть гарантувати допомогу Україні

У Білому Домі стурбовані, що гарантувати допомогу Україні можуть ще протягом кількох тижнів

У Білому Домі стурбовані, адже можуть гарантувати надання допомоги Україні лише протягом кількох тижнів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі.

"У нас є ще кілька тижнів, а потім у нас "закінчуються можливості", коли йдеться про допомогу Україні", – зазначив Джон Кірбі.

Він також повідомив, що Білий Дім готовий до переговорів із республіканцями для продовження фінансування.

"Це має бути неприйнятним для будь-кого. Ми знаємо, що там (у Конгресі – ред.) є сильна двопартійна підтримка. Проте є маленька група республіканців, яка хоче тримати всіх у заручниках" – зазначив координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки.

У той же час прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр назвала "приголомшливим" те, що Сполучені Штати дійшли до того моменту, що "республіканці в Конгресі готові зробити Путіну найбільший подарунок, на який він міг би сподіватися".

Спікер підкреслила, що шлях вперед зрозумілий: необхідно ухвалити запит Джо Байдена щодо додаткового фінансування потреб нацбезпеки США, що включає допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, а також посилення південного кордону.

Читайте також на порталі "Коментарі" - про що говорять тривожні сигнали зі США: чи не виявимося ми віч-на-віч з агресором.

Також видання "Коментарі" повідомляло - яку гру ведуть партнери: чи можуть Україну підштовхувати до переговорів із Росією.