У Держдепі підтвердили – швидкість військової допомоги Україні може сповільнитись

Метью Міллер підтвердив, що урядовий "шатдаун" у США може вплинути на швидкість військової допомоги Україні

Припинення роботи американського уряду через "шатдаун" може вплинути на швидкість військової допомоги Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив представник Держдепу США Метью Міллер.

Чиновник зазначив, що "шатдаун" (Ред. – затримка з ухваленням нового бюджету) це юридичне питання, яке стосується того, кому дозволено працювати під час зупинки, а кому заборонено.

"Ми можемо продовжувати надавати допомогу – військову допомогу, допомогу у сфері безпеки – у разі припинення роботи уряду. Але, коли у вас є кілька людей, яким заборонено приходити на роботу, це може вплинути на швидкість будь-яких поставок. Ось чому ми вважаємо, що припинення роботи буде настільки тривожним і чому ми закликаємо Конгрес фінансувати уряд", – наголосив Метью Міллер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент України Володимир Зеленський після візиту до США, який залишив неоднозначне враження, відвідав Канаду. Під час брифінгу за результатами зустрічі з канадським прем'єр-міністром Джастіном Трюдо, український лідер повідомив, що ми отримали новий пакет оборонної підтримки, що Канада приєдналася до підготовки наших пілотів для керування літаками F-16, а її компанії візьмуть участь у першому Форумі оборонних індустрій, який незабаром відбудеться в Україні. Що можна сказати про американо-канадський рейд Зеленського? Що могло залишитися за лаштунками? Які очікування виправдалися, а які – ні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чим закінчився візит Володимира Зеленського до США – чи вдалося виконати головне завдання.