"Неймовірно важко досягти": у США розповіли, чого не будуть робити з Росією

США зосередяться на інших завданнях, ніж виключення Росії з ООН.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що вигнати Росію з Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй дуже складно. За його словами виключення РФ вимагають з початку повномасштабного вторгнення, однак процес безрезультатний.

На брифінгу речника Державного департаменту США запитали, якою може бути позиція Вашингтона, щоб виключити Росію з Радбезу ООН. Метью Міллер відповів, що США працюють над більш реальними завданнями.

"Я думаю, це те, до чого люди закликали в різний час відтоді, як Росія почала або розширила своє незаконне вторгнення в Україну. Якщо ви глянете на Статут ООН, це те, чого буде неймовірно важко досягти", – відповів Міллер.

Нещодавно президент Фінляндії Александр Стубб закликав змінити Раду Безпеки ООН. Фінський лідер пропонує усунути країни-агресори, зокрема Росію з Радбезу. Крім того, Стубб закликає скасувати вето, яким на цей момент, крім Росії, володіють США, Китай, Франція та Великобританія.

Також Александр Стубб пропонує розширити постійне членство Ради Безпеки ООН до 10 членів додавши по дві країни з Азії та Африки та одну з Латинської Америки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Організації Об'єднаних Націй відреагували на запит України відвідати Курську область. Представник ООН заявив, що це можливо буде лише тоді, коли Росія надасть дозвіл для подібної місії. Також на подібний запит відповіли у Червоному Хресті.

Також "Коментарі" писали про те, що в ООН визнали свою безпорадність перед Росією щодо її порушень міжнародного права..