У Флориді громадян через суд змусять носити захисні маски

Ті, хто підтримує рекомендацію щодо обов'язкового носіння масок, збираються тепер подати апеляцію до Верховного суду Флориди

Апеляційний суд штату Флорида анулював рішення суду нижчої інстанції, тим самим визнавши законним рішення губернатора Рона ДеСантіса про скасування обов'язкового носіння захисних масок у федеральних установах. Про це повідомляє американський телеканал CNN.

ДеСантіс — губернатор, представник Республіканської партії. Він заявив, що жителі Флориди мають право не носити захисні маски під час пандемії коронавірусу, оскільки це не є обов'язковою вимогою федерального уряду і порушує права і свободи громадян. Також правило стосувалося шкіл. Тобто вчителям і учням дозволили ходити без масок попри нові рекомендації президента США Джо Байдена.

Однак у Флориді питання захисних масок має політичне значення. Ті, хто проти носіння масок, заявляли, що це порушення прав і свобод громадян, а їх опоненти говорили про маски як необхідні превентивні заходи для стримування коронавірусу. У липні губернатор підписав указ, який передбачає, що учні мають право не носити маски у школах. Однак залишив за батьками право вирішувати. Певні шкільні округи Флориди указ губернатора ігнорували, тоді як у департаменті освіти штату заявили, що припинять їх фінансувати.

Ті, хто підтримує рекомендацію щодо обов'язкового носіння масок, збираються тепер подати апеляцію до Верховного суду Флориди.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я визнали, що вже готуються до третьої хвилі пандемії. Опрацьовуються три варіанти, як може протікати чергова хвиля коронавірусу. Як повідомляють "Коментарі", таку інформацію в ефірі телеканалу "Україна 24" озвучив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Він запевнив, що причин для занепокоєння сьогодні немає, ситуація контрольована. Проте в Міністерстві охорони здоров'я вирішили спрогнозувати перебіг чергової хвилі коронавірусу, щоб зменшити ризики стрибка захворюваності та смертності від коронавірусу серед населення.