У Конгресі США заговорили про "червону лінію", яку переступив Путін: деталі

У Конгресі США чекають реакції Байдена на використання Путіним військ КНДР

Голова комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер закликав президента США Джо Байдена визнати використання військ Північної Кореї проти України "червоною лінією" для США та НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Тернер написав у себе в соцмережі X.

Згідно з повідомленням, конгресмен звернувся до Джо Байдена з відповідним листом.

Він цікавиться, чому адміністрація не змогла оперативно проінформувати Конгрес "про рух північнокорейських військ до Росії".

Тернер зазначив, що використання північнокорейських військ проти України має бути червоною лінією для Сполучених Штатів та НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Кирило Буданов назвав напрямок, куди Росія вже в листопаді залишить близько 11 тисяч військових КНДР.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський повідомив про зростання співробітництва між Росією та Північною Кореєю, яке тепер охоплює не лише передачу зброї, а й військових із КНДР. Він наголосив, що це новий рівень підтримки, який Росія отримує від Пхеньяну. У свою чергу з'явилася інформація про те, що російський диктатор Володимир Путін направив до Держдуми законопроект, який передбачає ратифікацію договору про стратегічне партнерство з Північною Кореєю. Як тепер може змінитися перебіг війни? Чи варто чекати реакцію у відповідь Заходу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Раніше "Коментарі" повідомляли - дуже багато чуток та різної неперевіреної інформації у мережі про можливе залучення Росією північнокорейських військових у війні проти України. Але в Офісі президента радять спокійно ставитися до цього. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю YouTube-каналу РБК-Україна зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.