У п'ятницю може статися новий поворот у війні: яке рішення чекають від Байдена

Байден планує обговорити з прем'єром Британії дозвіл ЗСУ на удари по РФ далекобійною зброєю

Президент США Джо Байден у п'ятницю, 13 вересня, зустрінеться з прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером. Темою №1 на переговорах двох лідерів має стати дозвіл ЗСУ завдавати ударів углиб Росії. Як передає портал "Коментарі", про це на прес-конференції з главою МЗС Великобританії Девідом Леммі заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Байден обговорить надання Україні дозволу на далекобійні удари по території РФ із британським прем'єром у п'ятницю", - заявив Блінкен.

Також держсекретар підтвердив, що Російська Федерація одержала балістичні ракети від Ірану. Він вважає, що ворог застосує їх проти України протягом кількох тижнів.

Варто зазначити, що Великобританія, Франція та США надають Україні далекобійні ракети, забороняючи використовувати їх для ударів по Росії. Президент Зеленський закликав зняти ці обмеження для атак на російські аеродроми, але західні партнери поки що не згодні. Тому Україна не може знищувати носії керованих авіабомб, які атакують мирні міста.

Читайте також на порталі "Коментарі" - до чого привели дискусії: Зеленський відповів, чи Захід зняв обмеження на удари по Росії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про важливість дозволу від партнерів завдавати ударів по території РФ далекобійною зброєю говорив під час прес-конференції президент Володимир Зеленський. Він також зізнався, що розуміння у цьому питанні все ще відсутнє. Чому останнім часом ця тема знову активно порушується? Чи вдасться Києву "дотиснути" західних партнерів переступити через чергові "червоні лінії"? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.