У Пентагоні дали обнадійливу обіцянку Україні щодо війни

Міноборони США не фіксують вивезення великої кількості мешканців Херсона

Вашингтон допоможе Києву деокупувати від російських загарбників частину українських територій до зими. Білий дім зробить усе можливе, щоб підтримка України не ослабла, а лише збільшилась. Як передає видання "Коментарі", про це заявив представник Пентагону та бригадний генерал Пет Райдер. Заява Райдера оприлюднена на офіційному сайті Пентагону.

У США прогнозують, що росіяни не збираються йти з Херсона, незважаючи на наступ ЗСУ. Росіяни у Херсоні готуються до серйозних боїв. При цьому Міноборони США не фіксують вивезення великої кількості мешканців міста, незважаючи на заяви про депортацію українців.

Генерал США також підкреслив, що з зміною погодних умов і наближенням холодів, як у української, так і у російської армії виникне низка проблем.

За словами Пета Райдера, як українцям, так і росіянам проблематично просуватиме місцевістю. Особливо складнощі будуть з пересування "грунтовкою".

"У міру того, як ми наближаємося до зими, такі аспекти, як місцевість, бруд, сніг, лід будуть представляти проблеми. І тому ви продовжуєте бачити, як Україна проводить контрнаступ, щоб скористатися часом", - підсумував Райдер.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Росії готові до переговорів з Україною без попередніх умов.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Володимир Зеленський назвав умови для переговорів із РФ. Це: відновлення територіальної цілісності нашої країни; повага до Статуту ООН; відшкодування всіх збитків, завданих війною; покарання кожного військового злочинця; гарантії, що агресія не повториться. Чи є шанс, що ці умови буде виконано? Якщо ні, то яким чином може завершитися ця війна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.