У Пентагоні спробували пояснити, що відбувається довкола виділення Україні F-16

Представник Пентагону Пет Райдер пояснив, на яку співпрацю націлені Штати у питанні надання Україні американських винищувачів

Як заявив під час брифінгу представник оборонного відомства Штатів Пет Райдер, Пентагон продовжує співпрацювати з коаліцією військово-повітряних сил для навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

За його словами, наразі Сполучені Штати зосереджені на співпраці з авіаційною коаліцією для визначення та задоволення вимог навчання. Райдер підкреслив, що тренування проводяться як в Аризоні, так і в Данії. Крім того, за його словами, є можливість для додаткового навчання в інших місцях, які готуються в Європі. Це буде довгострокова ініціатива з точки зору підтримки через коаліцію повітряних засобів, додав представник Пентагону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна не встигає підготувати достатню кількість пілотів для всіх F-16. Згідно з інформацією The Times, США "навмисно затягують" навчання українських пілотів на F-16, через що до кінця року не встигнуть підготувати достатню їхню кількість. Вашингтон повідомив Києву, що інші країни випереджають українських пілотів у черзі на місця для тренувань і що він не може порушити свої зобов'язання перед ними.

Окрім того, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді вважають, що Україна не отримує американські винищувачі, оскільки в Білому домі із цього приводу немає політичного рішення. Буцімто, там і далі бояться, що таким чином спричинять ескалацію у війні Росії проти України.

Як підкреслила нардеп Олександра Устінова, зараз питання перейшло в політичну площину, як це було з багатьма видами озброєння. Якщо рішення буде прийнято на рівні National Security Council, на рівні Джейка Саллівана, на рівні президента Байдена, то 100% і Остін, і Блінкен, які є головними виконавцями, Міноборони та МЗС точно виконають це доручення, підсумувала політик.