У Пентагоні висловилися щодо потреби України бити по Росії зброєю США

Пентагон все ще проти того, щоб Київ завдав ударів по військових об'єктах на території РФ

Сполучені Штати не давали добро українській армії завдавати ударів по території Росії американською зброєю. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив представник Міністерства оборони США Патрік Райдер.

"Міністр оборони (Ллойд Остін. - Ред.) підкреслив, що наша позиція з цього питання не змінилася", - сказав чиновник.

Представник Пентагону додав, що США зосереджено на забезпеченні України для звільнення її суверенної території.

"Ми збираємося продовжити ці розмови з нашими українськими партнерами, а також з нашими міжнародними союзниками. Ведуться дискусії щодо надання Україні систем протиповітряної оборони", - додав Патрік Райдер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна дедалі голосніше і частіше просить Захід зняти заборону на удари його зброєю по російській території. Днями про це заявила посол нашої країни у США Оксана Маркарова. А член французького парламенту Жан-Луї Бурланж закликав керівництво своєї країни дозволити Україні завдавати ударів зброєю Франції по РФ, навівши приклад Великобританії, яка дозволила це робити. Продовжує мусуватись і тема відправлення в Україну військ НАТО. Прем'єр-міністр Естонії Кая Калласс повідомила, що деякі країни Альянсу це вже зробили – їхні військові працюють інструкторами на українській території. Чи може жорстка риторика наших партнерів призвести і до більш жорстких їхніх дій щодо Росії? Які очікування щодо цього? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що намагається домовитись Україна з партнерами: як це може вплинути на перебіг війни.