У Пентагоні вперше висловилися про відправку військових США до України

Очільник Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун нагадав, що до повномасштабної війни американські військовослужбовці були в Україні в рамках спільних тренувань

На сьогоднішній день США не планують відправлення в Україну військових інструкторів. Це може статися вже після завершення війни, розв'язаної проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву за підсумками засідання у форматі "Рамштайн" зробив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун, повідомляє "Голос Америки".

Американський генерал звернув увагу, що раніше до початку широкомасштабної військової агресії РФ американські військовослужбовці були в Україні в рамках спільних тренувань. Це відбувалося систематично.

"Наразі цього не відбувається. Коли я говорив, що колись ми зможемо це робити знову, це як тільки військовий конфлікт закінчиться, коли буде найкраща ситуація. Тоді, я підозрюю, ми зможемо привезти інструктори", - зазначив Браун.

При цьому Чарльз Браун наголосив, що наразі "немає планів привозити американських інструкторів до України".

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна дедалі голосніше і частіше просить Захід зняти заборону на удари його зброєю по російській території. Днями про це заявила посол нашої країни у США Оксана Маркарова. А член французького парламенту Жан-Луї Бурланж закликав керівництво своєї країни дозволити Україні завдавати ударів зброєю Франції по РФ, навівши приклад Великобританії, яка дозволила це робити. Продовжує мусуватись і тема відправлення в Україну військ НАТО. Прем’єр-міністр Естонії Кая Калласс повідомила, що деякі країни Альянсу вже це зробили – їхні військові працюють інструкторами на українській території. Чи може жорстка риторика наших партнерів призвести і до більш жорстких їхніх дій щодо Росії? Які очікування щодо цього? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.