Головна Новини Світ США У США повернулася страта на федеральному рівні
commentss НОВИНИ Всі новини

У США повернулася страта на федеральному рівні

Сьогодні в США смертна кара діє в 24 штатах з 50, але Мін'юст готовий розширити карту в особливо тяжких випадках

16 червня 2020, 23:24 comments1628
Поділіться публікацією:

Вперше з 2003 року в США буде повернута вища міра покарання — смертна кара — на федеральний рівень: вже в липні і серпні будуть страчені четверо засуджених. Про це повідомляється на сайті Мін'юсту США.

У США повернулася страта на федеральному рівні

Відзначається, що зазначені укладені зазнають смерті через ін'єкцію у зв'язку з вчиненням вбивств дітей, у випадку двох з них вдалося довести провину в попередньому зґвалтуванні своїх жертв.

"Ми зобов'язані жертвам цих жахливих злочинів та їх сім'ям привести у виконання вирок, винесений нашою судовою системою. При цьому кожен підозрюваний підлягає справедливого і повного судового розгляду з дотриманням всіх конституційних прав", — зазначив у своєму повідомленні генеральний прокурор Вільям Бар.

Також він додав, що страти повинні були відбутися ще в 2019 році, проте не були приведені у виконання рішення районного суду. Пізніше Апеляційний суд США в окрузі Колумбія скасував заборону районного суду, що дозволило федеральним владі відновити смертну кару.

Востаннє смертний вирок федерального суду США був виконаний у 2003 році. Мораторій на страту на федеральному рівні був неформальним.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент США Дональд Трамп підписав указ, який обмежує повноваження поліцейських при затриманні правопорушників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини