Головна Новини Світ США У США пройде голосування вибірників за президента США
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пройде голосування вибірників за президента США

Кандидат Джо Байден заручився голосами 306 вибірників

14 грудня 2020, 09:52
Поділіться публікацією:

Колегія  вибірників США збереться для голосування за наступного президента. Голосування пройде у всіх адміністративних округах — штатах і в окрузі Колумбія.

У США пройде голосування вибірників за президента США

Джо Байден і Дональд Трамп

Колегія вибірників складається з 538 осіб, яких делегують пропорційно жителям округів. Таким чином, найбільше виборців в штаті Каліфорнія — 55. Найменше — по 3 вибірники, відразу в 7 штатах — Алясці, Вайомінгу, Вермонті, Делавері, Монтані, Північній Дакоті, Південній Дакоті, а також окрузі Колумбія.

Як правило, вибірники — це представники республіканської або демократичної партії, політики. У 29 з 50 штатів вони зобов'язані голосувати за кандидата, який набрав найбільше голосів. Тому, очікується, що

Джо Байден отримав 306 з 538 вибірників і повинен стати 46-м президентом країни.

Нагадаємо, що згідно з останніми офіційними даними, за Байдена проголосували понад 81,2 млн виборців, за Трампа — 74,2 млн.

Результати голосування вибірників повинні бути затверджені на спільному засіданні двох палат Конгресу 6 січня.

Як повідомляв портал "Коментарі", чинний президент планує "грандіозний фінал" своєї політичної діяльності. Тому він не буде вітати Джо Байдена з новою посадою. Замість цього в день інавгурації нового президента Трамп хоче вилетіти на вертольоті з Білого дому і відправитися до Флориди, де він влаштує мітинг проти Байдена. Так політик хоче привернути увагу до себе і головне — змусити усіх забути про нового президента. Також під час мітингу Дональд Трамп планує повідомити про свою можливу участь у виборах 2024 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

viktoria

14 грудня 2020, 10:56

Не выборы , а мыльная опера .((


Новини