Головна Новини Світ США У США з новою силою спалахнули антирасистські протести - ВІДЕО
commentss НОВИНИ Всі новини

У США з новою силою спалахнули антирасистські протести - ВІДЕО

Протестувальники ігнорують комендантську годину і ламають огорожі поліцейських

26 серпня 2020, 08:54 comments1228
Поділіться публікацією:








Американське місто Кеноші, що в штаті Вісконсин, накрило новою хвилею антирасистських протестів. Ближче до ночі демонстрації переросли в масові заворушення і зіткнення з поліцією, передає WGN News.

У США з новою силою спалахнули антирасистські протести - ВІДЕО

Протести в США. Фото: AP

Протести, які спочатку були мирними, спалахнули в США після поранення 29-річного Джейкоба Блейка. Поліцейські кілька разів вистрілили в афроамериканця, якого вважають причетним до домашнього насильства. Зараз чоловік перебуває в реанімації.

Після того, що сталося на вулиці вийшли тисячі людей. У місті Кеноші ввели комендантську годину, але протестувальників це не зупинило. Навпаки, багато з них стали поводитися агресивно. Мирні протести в ніч на середу переросли в масові безлади. 

Люди проігнорували заклик розійтися. Вони спробували рознести огорожу, яку поліцейські встановили навколо будівлі суду. У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ. Також охоронець будівлі відстрілювався від розлюченого натовпу гумовими кулями.


Напередодні губернатор Вісконсіна ввів в штаті режим надзвичайної ситуації. У місто Кеноші стягнули Національну гвардію і вирішили продовжити комендантську годину ще на одну ніч.

Раніше "Коментарі" розповідали також про те, що посол Білорусі в Словаччині втратив роботу через те, що підтримав людей, які протестують проти режиму Лукашенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини