У США ФБР оголосило війну" учасникам екстремістського руху "Антифа"

Призвідники злочину і масових заворушень в США будуть переслідуватися за статтею "про внутрішній тероризм"

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) буде розслідувати насильство учасників "Антифа" та інших угруповань під час заворушень у США, що спричинені вбивством поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда за статтею, яка передбачає відповідальність за "внутрішній тероризм". Про це повідомляється на сайті американського відомства.

Так, генеральний прокурор США Вільям Бар зазначив, що голоси мирних і законних протестів "були захоплені насильницькими радикальними елементами".

"Групи зовнішніх радикалів і агітаторів використовують ситуацію, щоб переслідувати свою власну окрему, насильницьку і екстремістську порядку денного", - йдеться в заяві.

Для виявлення організаторів і винуватців злочинів будуть задіяні 56 антитерористичних груп ФБР.

"Дії федеральних правоохоронних органів будуть спрямовані на затримання і пред'явлення звинувачень схильним до насильства радикальним агітаторам, які перехопили мирну акцію протесту і порушують федеральне законодавство", - заявив Бар, додавши, що такі дії призвідників злочинів будуть розцінюватися як тероризм і міри покарання будуть соответтвующими.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вбивство чорношкірого хлопця полісменами в штаті Міннесота призвело до масових заворушень і підпалу міського відділку поліції.