У США натякнули на рішенні, якщо Росія продовжуватиме ескалацію на фронті

Джон Кірбі не виключає розширення дозволу на використання американської зброї.

Не можна унеможливлювати розширення дозволу на використання зброї для України в майбутньому. Все залежатиме від ситуації на полі бою. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив радник із комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Голос Америки".

На уточнююче питання журналістів, про які саме розширення дозволу може йтися для ЗСУ, Джон Кірбі додав, що не хоче забігати вперед "щодо рішень, які ще не були прийняті".

"Як вам відомо, на кожному кроці цієї війни, оскільки війна змінювалася, умови на полі бою змінювалися, ми розвивали та змінювали свою підтримку України. І я не очікував би, що нинішній загальний підхід зміниться найближчими тижнями або місяцями. Подивимося, як розвиватиметься ситуація, і що буде потрібно українцям", – сказав Джон Кірбі.

Він додав, що ніхто не наважиться звинувачувати президента України Зеленського в тому, що він хоче отримати більше коштів і мати більші можливості використати ці кошти. Адже його країна продовжує перебувати під атаками, особливо на тлі досі послідовних зусиль Росії наражати на небезпеку Харків, одне з їхніх найважливіших міст на півночі.

"Ми й надалі вестимемо ці розмови з українцями. Безперечно, будемо. А чи це призведе до додаткових змін у політиці, я не можу сказати поки що. Але ми не відвертатимемося від потреб України. І ми надалі намагатимемося розвивати нашу підтримку, залежно від розвитку ситуації на полі бою", – прокоментував Кірбі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна отримала дозвіл від президента Джо Байдена на удари американською зброєю по території РФ, але з обмеженнями, заявив у коментарі Guardian речник президента Сергій Никифоров.

"Це значно посилить нашу здатність протистояти спробам Росії масово проникнути через кордон", - наголосив Никифоров.