У США повернулася страта на федеральному рівні

Сьогодні в США смертна кара діє в 24 штатах з 50, але Мін'юст готовий розширити карту в особливо тяжких випадках

Вперше з 2003 року в США буде повернута вища міра покарання - смертна кара - на федеральний рівень: вже в липні і серпні будуть страчені четверо засуджених. Про це повідомляється на сайті Мін'юсту США.

Відзначається, що зазначені укладені зазнають смерті через ін'єкцію у зв'язку з вчиненням вбивств дітей, у випадку двох з них вдалося довести провину в попередньому зґвалтуванні своїх жертв.

"Ми зобов'язані жертвам цих жахливих злочинів та їх сім'ям привести у виконання вирок, винесений нашою судовою системою. При цьому кожен підозрюваний підлягає справедливого і повного судового розгляду з дотриманням всіх конституційних прав", - зазначив у своєму повідомленні генеральний прокурор Вільям Бар.

Також він додав, що страти повинні були відбутися ще в 2019 році, проте не були приведені у виконання рішення районного суду. Пізніше Апеляційний суд США в окрузі Колумбія скасував заборону районного суду, що дозволило федеральним владі відновити смертну кару.

Востаннє смертний вирок федерального суду США був виконаний у 2003 році. Мораторій на страту на федеральному рівні був неформальним.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент США Дональд Трамп підписав указ, який обмежує повноваження поліцейських при затриманні правопорушників.