У США розповіли про очікування від зустрічі в Саудівській Аравії за формулою світу

Для старту справжнього мирного процесу РФ має продемонструвати свою готовність розпочати мирні переговори

Сполучені Штати Америки (США) сприймають майбутній саміт у Саудівській Аравії, на якому учасники зустрічі обговорять запропоновану президентом України "формулу миру" та її реалізацію - початком процесу та шансом для держав почути українську сторону безпосередньо. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив речник Держдепу США Метью Міллер.

Американський чиновник звертає увагу, що для старту справжнього мирного процесу РФ має продемонструвати свою готовність розпочати мирні переговори. Проте Кремль цього не зробив.

Представник Держдепу додав, що у Вашингтоні не очікують на прийняття на запланованому саміті в Саудівській Аравії кардинальних рішень.

"На наш погляд це шанс для країн світу почути Україну безпосередньо. І ми сподіваємося, що кожна країна світу підтримає позицію України. І кожна країна світу займе таку позицію, як і ми - що територіальну цілісність і суверенітет України необхідно поважати", - сказав Міллер.

Також речник Держдепу підтвердив, що на саміті візьме участь делегація США. Її склад буде оголошено цього тижня.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Кремлі, який продовжує ракетний терор мирних міст України, відреагували на переговори щодо пошуку рішень щодо припинення війни, які днями пройдуть у Саудівській Аравії. Причому пройдуть без РФ, але за участю близько 30 країн. Путинський глашатай Дмитро Пєсков заявив, що будь-яка спроба сприяти мирному врегулюванню заслуговує на позитивну оцінку, але додав, що наразі не проглядається можливості для мирних переговорів між Москвою та Києвом. Які очікування від зустрічі у Саудівській Аравії? Чи можуть там ухвалити рішення, на які доведеться погодитися Кремлю? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.