У США сказали, коли і при якій умові Україна переможе Росію

Україна може перемогти Росію уже в 2025 році, але за умови, якщо план перемоги Зеленського буде втілено у життя

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем висловив думку, що війна Росії проти України може закінчитися у 2025 році, якщо президент Володимир Зеленський втілить свій план досягнення перемоги, повідомляє "Голос Америки".

Грем також закликав президента США Джо Байдена дати Україні можливість завдавати удари по території Росії за допомогою західної зброї, щоб змусити російського президента Володимира Путіна сісти за стіл переговорів.

"Президент Зеленський заявляє, що він хоче закінчити цю війну через переговори. Єдиний спосіб посадити Росію за стіл, це вдарити їх сильніше, ніж ми вдаряємо по них сьогодні", — зазначив він після зустрічі з президентом України у Сенаті.

Сенатор підкреслив, що жодні фінансові вливання не будуть ефективними, якщо не буде посилена спроможність України більш результативно боротися з агресором. За його словами, якщо Київ почне реалізацію свого плану і зможе завдати ударів у глиб Росії, війна може завершитися перемогою України вже наступного року.

"Отже, пане президенте Байден, я знаю, ви хочете, щоб Україна перемогла. Ви маєте дозволити президенту Зеленському реалізувати цей план. У нього є план. У нього є конкретні військові цілі. Якщо він зможе почати виконувати цей план, це дає нам найкращу надію на завершення цієї війни у 2025 році", — наголосив він.

Відповідаючи на запитання про можливу ескалацію конфлікту з боку Путіна, сенатор зазначив, що не можна дозволяти російському диктатору формувати політику стосовно цієї війни.

"Щоразу, коли ми даємо їм (українцям — ред.) більше обладнання, Путін погрожує. Якщо ви дозволите Путіну формувати політику, ми програємо. Не дозволяйте йому робити політику. Зміна політики, якої я хочу, полягає в тому, щоб вразити законні військові цілі, які використовує Росія, щоб вбивати невинних цивільних осіб і тероризувати український народ", — сказав Герм.

Сенатор також висловив упевненість, що Україна продемонструє здатність завдати ударів по Росії, що дозволить досягти мирного врегулювання конфлікту. Крім того, Грем сподівається, що візит Зеленського до США завершиться формуванням нової стратегії для завершення російсько-української війни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що розвідка США попередила, що буде, якщо Україна отримає дозвіл бити по Росії.