У США відреагували на інформацію про замах на Путіна

Сполучені Штати повідомили, що не можуть підтвердити причетність України до нічних атак по Кремлю.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати не можуть перевірити справжність повідомлень Російської Федерації про удари українських безпілотників по Кремлю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

3 травня адміністрація президента РФ заявила, що нібито два українські дрони здійснили нічну атаку по резиденції Володимира Путіна у Кремлі. У Москві заявляють, що українські сили намагались ліквідувати російського диктатора.

США відреагували на російські звинувачення в бік України, однак не змогли відповісти, чи дійсно українські служби могли вдарити безпілотниками по Кремлю.

"Ми просто не знаємо", - сказав держсекретар США Ентоні відповідаючи на питання журналістів про інцидент у Кремлі.

Інший чиновник США повідомив, що Сполучені Штати не були поінформовані про можливу атаку українських сил.

"Що б не сталося, попереднього попередження не було", - сказав представник США CNN, додавши, що влада все ще намагається з’ясувати, що саме сталося.

Інший чиновник США сказав CNN, що вони все ще працюють над оцінкою претензій Росії і ще не підтвердили твердження Кремля про те, що Україна намагалася вбити Путіна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у адміністрації президента України відреагували на звинувачення Кремля. Прессекретар Володимира Зеленського заявив, що Росія використовує звичні методи для нагнітання ситуації перед святкуванням Дня Перемоги.

Також "Коментарі" писали, що депутат-колабораціоніст з Криму закликає ударити по резиденції Зеленського.