У США заявляють, що Путін здатний розпочати кампанію проти України у найкоротші терміни

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що президент Росії Володимир Путін готовий до вторгнення в Україну

Держсекретар США Ентоні Блінкен припустив, що президент РФ Путін може піти на те, щоби дати команду про вторгнення російських військ в Україну. При цьому він зазначив, невідомо, чи ухвалено таке рішення Путіним чи ні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на прес-конференцію Ентоні Блінкена.

Держсекретар США зазначив, що Росія не припиняє спроби підірвати ситуацію в Україні зсередини. Також її війська готові розпочати військову операцію проти України. Ентоні Блінкен наголосив, що Кремлю вдалося частково реалізувати подібний сценарій у 2014 році. Підсумком чого стала анексія Криму та окупована частина Донбасу.

Блінкен підкреслив, спецслужбам США сьогодні невідомо чи ухвалено рішення в Кремлі про те, що буде задіяна широкомасштабна операція проти України, але при цьому точно відомо, що якщо подібне рішення буде ухвалено, то його варто очікувати в найкоротший термін.

При цьому Держсекретар зазначив, що незважаючи на невизначеність з датою можливого вторгнення союзники та партнери України повинні наперед прорахувати всі можливі сценарії. Але насамперед потрібно зробити все можливе, щоб Путін відмовився від своєї ідеї розпочати масштабну війну проти України, треба змусити його зрозуміти, що ціна такого рішення буде дуже високою.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Єнс Столтенберг та Ентоні Блінкен обговорили загрозу російського вторгнення в Україну. Російські війська можуть піти у наступ будь-якої миті. До цього має бути готова не лише Україна, а й її союзники.