Угода Байдена та Джонсона про допомогу Україні: ЗМІ дізналися, чи варто чекати на хороші новини Києву

Як повідомляє Fox News, спікер Палати представників не піде на договір із Байденом щодо допомоги Україні

Спікер Палати представників Майк Джонсон не ухвалить будь-якої угоди з Сенатом та Білим домом про безпеку кордону, що передбачало б продовження допомоги Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Fox News", посилаючись на інформацію, отриману від однопартійців Джонсона. Повідомляється, що нібито Джонсон приватно повідомив однопартійцям по Республіканській партії в Палаті представників, що угоди з Байденом не буде.

За словами одного з депутатів-республіканців, спікер сказав, що Палата представників не підтримає нічого, крім закону про безпеку кордону з Мексикою, відомого як HR2.

"Це відбулося в той момент, коли двопартійна група сенаторів обговорює, яких компромісів щодо прикордонної політики можна досягти в обмін на підтримку республіканцями запиту демократів на додаткове фінансування у розмірі 110 мільярдів доларів для України, Ізраїлю та інших гуманітарних цілей", - нагадує видання.

За словами джерела, Сенат близький до угоди про кордон. Водночас інший депутат-республіканець висловив переконання, що жоден із його однопартійців не підтримає угоди із Сенатом.

"Де в цьому безпека кордону? Нам потрібна HR2 або функціональна альтернатива, але спікер правильно каже, що президент в односторонньому порядку вніс понад 60 змін до політики, які демонтували нашу безпеку кордонів і привели нас туди, де ми є. Він може в односторонньому порядку це виправити сьогодні без будь-яких законодавчих дій", - наголосив законодавець.

Читайте також на порталі "Коментарі" - німецьке видання Bild опублікувало статтю про те, як Німеччина готується до збройного конфлікту з Росією після гіпотетичного програшу України. Про що говорить поява таких матеріалів? Наскільки реалістичним є сценарій, який наводить Bild? Як його уникнути? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.