Україна буде зі зброєю, незалежно від позиції країн-партнерів: Блінкен розповів про мету США

США хочуть зробити Україну незалежною від допомоги партнерів

Влада США спільно з союзниками прагне забезпечити Україну можливістю міцно стояти на ногах у військовому та економічному плані на тлі існуючих викликів і не залежати від підтримки від країн-партнерів у майбутньому. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Держсекретар зазначив, що Вашингтон хоче переконатися, що Україна зможе мати міцну основу та ресурси для самостійного вирішення питань фінансового, військово-оборонного плану та у сфері демократії, щоб "допомога таких рівнів більше не була потрібна".

Ентоні Блінкен зазначив, що в цьому полягає "чіткий план" американської сторони разом із міжнародною коаліцією.

При цьому держсекретар США звернув увагу, що доти, доки цього не сталося, підтримка з боку партерів має тривати.

У цьому контексті Блінкен вказав на важливість допомоги на тлі існуючих загроз, які стоять перед Україною щодо відбиття російських атак, а також при контрнаступальних діях ЗСУ для звільнення окупованих територій.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна добігає кінця 2023 року з кардинальним зниженням підтримки з боку закордонних партнерів. У США який місяць не можуть прийняти багатомільярдну підтримку, а коштів вистачить, за даними Білого дому, лише на ще один військовий пакет військової допомоги. У ЄС, де через дії Угорщини заблоковано 50 млрд євро для нашої країни, повернутися до питання виділення цих коштів зможуть не раніше лютого. Ну, а МВФ прогнозують, що Україна без допомоги Заходу зможе протриматися лише кілька місяців. Чому ми опинилися у подібній ситуації? Які варіанти розвитку подій? Чи не виглядає так, що Захід, який обіцяв чи не нескінченну підтримку Україні – "зливає" нас? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.